Translate

dilluns, 16 de juliol del 2012

Sang i hort


Sabeu perquè existeix la frase príncep blau? Doncs per un fet real.

Us l'explico.

Com bé sabeu la bellesa s'ha entès de diverses maneres al llarg de la història. Jo de moment us parlaré només d'aquesta idea del príncep blau. Vèt aquí una vegada que fa molta anys, quan tooooota la població treballava al camp, estava colrada pel sol, estava torrada, morena, negra, com en volgueu dir. I era senyal inquívol que era gent treballadora i per tant humil. Quà passava amb els que no treballaven? Eren la gent rica que era molt poca (com ara, vaja les coses no han pas canviat tant oi?) DOncs els que NO TREBALLAVEN estaven blancs. Us heu fixat mai amb es venes/artèries de la persones blanques? Són blaves.
Per tant els prínceps i princeses eren de sang blava perquè no fotien res, només feien que jaure! 
Fins que va aparèixer la industrialització i la classe treballadora es va "tancar" dins les fàbriques i per tan noo els hi tocava el sol. I els burgesos van "descobrir" els beneficis de prendre el sol i la platja. I per tant uns pocs escollits estaven "morenus", mentre la resta de la població estava blanca. 

 

Per tant l'ideal de bellesa és està blanc o està negre? Com és que encara existeix aquest coi de frase, "príncep o princesa de sang blava"? És una tonteria. 

Ara massa sol és dolent, està massa blanc també, perquè ara està relacionat amb les vacances, vas de vacances vigila no et torris massa perquè et pots cremar (d'això se'n diu està cremat) i es clar tornes morenu, o feta una torrada (vigila que no et confonguin amb una sardina en escabetx) els que no estan de vacanes es queixen perquè no estan morenus perquè no estan de vacances, .....

Oi que mareja tot plegat?

Ho puc resumir, des de la meva perspectiva amb una frase

Tots tenim la sang blava i grana, depèn de com es miri.

Us ha agradat?





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada